Bästa tipsen när du ska köpa lägenhet

Har du hittat dina drömmars lägenhet eller är du kanske på jakt efter din första – och behöver anpassa dig efter en snäv budget? Idag är det många som väljer att köpa lägenhet istället för att hyra, just eftersom det blir en bra investering.

För att du ska bli nöjd med ditt lägenhetsköp gäller det dock att du är noggrann och inte förhastar dig i ditt val. Det bästa är alltid att anlita en mäklare i Heby eller på den plats som du befinner dig. Med en professionell mäklare Heby kan du hitta en bostad som uppfyller alla dina önskemål och som ligger i ett område som du tycker känns tryggt. Att hitta en bra mäklare är dock inte det enda du ska göra. Här nedan har vi därför sammansatt en lista med några faktorer du inte ska glömma bort.

Köpa bostadsrätt – detta ska du tänka på

1. Ansök om bolån i god tid

Ett vanligt misstag är att hitta drömlägenheten och därefter ansöka om ett bolån. Har du en riktigt bra ekonomi kanske det inte har någon större betydelse, men om beloppet för bolånet kan vara begränsat är det viktigt att du ansöker först. När du vet hur mycket du har möjlighet att låna kan du enklare hitta en lägenhet som passar dig.

2. Ha tid för visning

Visste du att majoriteten av alla visningar sker på söndagar eller på måndagskvällarna. Se därför till att du avsätter tid för visningar och att du planerar in de som du vill gå på. Använd inte bara mobilen för att hitta rätt adress, utan även för att dokumentera och ta bilder.

3. Ha handpenningen redo när du ska skriva kontrakt

Innan du skriver på ett köpekontrakt är det mycket viktigt att du är fullt införstådd med vad som står. Om du anlitar en bra mäklare ska denne kunna förklara allt på ett pedagogiskt och sakligt sätt. Det är även i samband med avtalsskrivningen som du ska betala handpenning. Därför är det viktigt att du har den klar och redo. Kontraktsskrivning sker i de flesta fall på mäklarens kontor.