Fler fastighetsägare dissar öppen planlösning

Har du också börjat tröttna på den öppna planlösningen? I så fall är du inte ensam. Nu har fastighetsägarna börjat dissa den öppna planlösningen och börjat bygga väggar och innerdörrar istället. Var du en av dem som byggde öppen planlösning för några år sedan men som nu vill ha innerdörrar istället? I så fall gör du rätt i att göra om och göra rätt.

Felet med öppen planlösning

Det är inte alltid att trender är något bra och det är öppen planlösning ett exempel på. Många drogs dock med i trenden att skaffa öppen planlösning då dörrar och väggar ansågs skapa mörker och en instängd känsla i hemmet. Den öppna planlösningen öppnade upp och skapade ljus, men sedan visade det sig att det där med väggar och dörrar inte var så dumt trots allt. Folk gillade möjligheten att kunna stänga om sig ibland och slippa se vad alla i hemmet gjorde hela tiden. Nu har många därför börjat gå tillbaka till den gamla och traditionella inredningen med innerdörrar och väggar för att få tillbaka känslan av privatliv.

För vem passar öppen planlösning?

Precis som med så mycket annat i livet så gör sig olika livsstilar bättre med olika människor. Det är inte ”one size fits all” som man säger på engelska. Därför ska man inte slaviskt följa alla trender som dyker upp titt som tätt då det kanske inte alls är något som passar en själv. Precis så är det med öppen planlösning. Men hur vet man i förväg om man är en person som kommer gilla öppen planlösning eller ej? Här kommer några förslag:

  • Du älskar ljus.

Är det något man förknippar öppen planlösning med så är det ljus. Något du gillar? Bra, då passar öppen planlösning dig.

  • Du är mycket social av dig.

En öppen planlösning erbjuder inte mycket privatliv. Gillar du det sociala så är öppen planlösning för dig.

  • Du gillar inte att vara ensam.

Precis som ovanstående punkt antyder så får man inte mycket privatliv av öppen planlösning, men om du tillhör dem som vantrivs med att vara ensam så passar det dig.

  • Du älskar stora ytor som påminner om palats.

Drömmer du om att bo på ett slott? I så fall lär den öppna planlösningen påminna lite om salarna i ett slott.

  • Du gillar att visa upp ditt hem.

Eftersom det är svårt att dölja något med en öppen planlösning så lär alla du bjuder hem se det mesta hos dig. Gillar du det så är det bara att börja slå ner väggarna hemma.