Hyra bostad i en småstad

Vilka fastigheter är mest eftersökta i mindre städer? Om jag skulle vilja flytta till en småstad, är det svårt att få tag på en bra bostad?

Oftare än förr flyttar man nu från storstaden ut på landet eller så hyr man lägenhet i en mindre stad, kanske lite mer idyllisk och närmare naturen. Men kan man förvänta sig att hitta en bostad man tycker om, eller finns det helt enkelt inte tillräckligt många?

Sök på plats och online

Att träffa lokala fastighetsbolag på plats är alltid bra, då får du också lite information om staden, och i mindre städer kan man dessutom vara lite mer familjära. Världen har dock förändrats och nu söker alla bostäder online, oavsett om du ska köpa eller hyra lägenhet eller hus. De största sajterna täcker hela landet och det finns ett ganska stort utbud, beroende på vart du tänker bo.

Hur svårt det är att hitta bostad beror på vart du vill bo. Vissa områden är mer populära än andra, men det är svårast att hitta bostad på orter som också är turistattraktioner. Det är en smaksak om man vill bo i hus, ha trädgård eller bo i lägenhet.