Fem sätt att investera sina pengar förutom i fastigheter

Hur man investerar sina pengar spelar stor roll för hur ens ekonomiska situation utvecklar sig. Den som inte investerar sina pengar alls får det svårt att jobba ihop till en förmögenhet. Många väljer att investera i fastigheter, men den investeringsformen passar inte alla. Det som avgör hur man väljer att investera sina pengar har mycket att göra med hur man är som person. Därför får du några tips här nedan på hur just du kan investera dina pengar beroende på vem du är som person.

Investeringar för risktagaren

Den som anser sig själv vara en risktagare har många investeringsformer att välja mellan, framförallt på börsen. Att investera i aktier är alltid en risk och även om det till viss del går att studera olika aktiebolag går det aldrig att garanterat förutse hur en aktiekurs kommer att agera. Risktagarens spelplan är därför till stor del på aktiemarknaden och i bolag som är väldigt nya på marknaden, såsom kryptovalutor och startups av olika slag.

Investeringar för den försiktige

Väldigt många människor är rädda för investeringar med rädsla för att investera fel och förlora sina pengar. Den typen av människor väljer istället att sätta sina pengar på ett sparkonto där pengarna inte växer alls och samtidigt äts upp av inflation och minusräntor. Men det finns sätt även för den försiktige att investera. Ädelmetaller anses vara en säker investering som ger bra med pengar över en längre tid och hos pantbanken finns ädelmetaller att köpa till ett bra spotpris, alltså dagsvärdet på metallen. Fördelen med att handla hos pantbanken är att ädelmetallerna är begagnande och att man därför nästan uteslutande betalar enbart för ädelmetallens dagsvärde. Köper man ädelmetallen i nyskick tillkommer en mängd andra utgifter som gör ädelmetallen betydligt dyrare. Dock finns båda varianter att finna hos pantbanken.

Investeringar för den konservativa

Det finns de som anser sig vara konservativa investerare. Det innebär bland annat att de vägrar investera i något som inte har ett bra underlag över en längre tid, exempelvis ett aktiebolag. Den konservativa tar inga risker och investerar inte sina pengar i bolag eller projekt som är yngre än femton år. Investeringar som den konservativa kan välja mellan är till exempel väletablerade elektronikföretag, hotellkomplex eller spelföretag.

Investeringar för entreprenören

Till skillnad från ovanstående investerare (förutom möjligtvis risktagaren) är entreprenören en investerare för sig. Entreprenören älskar att investera i nystartade företag och idéer som han eller hon tror på och som den vill se växa. Entreprenören är till viss del en risktagare, men den är framförallt en visionär. Pengarna som investeras vill den ska gå till att göra skillnad i världen och därför finner den sina huvudsakliga investeringar i diverse olika ”go fund me- projekt”.

Investeringar för den late

En del gillar det där med daytrading och där aktiehandeln mer eller mindre är som ett arbete. Men de flesta vill inte spendera mycket tid på sina investeringar. Den late investeraren vill investera enbart ett par eller några gånger om året för att sedan se sina investeringar växa. Faktum är att nästan vad som helst blir en bra investering över tid. Den late investeraren kan därför investera i alltifrån aktier till fastigheter med goda resultat.